Вести и најаве

Желиш да градиш своју каријеру? – Упиши дуални образовни профил! post featured image
25.05

Желиш да градиш своју каријеру? – Упиши дуални образовни профил!

⏰ Упис у средње школе је већ ту и сад је прави тренутак да одлучиш чиме ћеш да се бавиш, како ћеш да зарађујеш и да живиш једног дана…

📚⚙️ Дуални модел образовања или како га сви зовемо дуално, је другачији начин школовања од оног који познајеш из основне школе.

Дуално значи да ћеш само један део времена проводити у школи, а други део у компанији која се бави оним што изабереш као свој будући посао.

У зависности од тога шта ти је избор, проводићеш прво један, а после, у вишим разредима, два или чак три дана недељно у компанији.

Тај део кад си у компанији зове се – учење кроз рад.

👩🏼🎓 👷🏻 Ту  можеш да видиш како се ради у компанијама и уз подршку инструктора, да се полако упознајеш са послом. То значи да ћеш једног дана кад завршиш школу бити спремнији од других јер већ имаш искуство!

🚀 Знамо како савремене компаније изгледају: то није учионица као школска. Видећеш најмодернију опрему и полако радити на њој, биће ти убрзо јасно шта све и како може да се ради у компанијама, како се напредује у послу, добија боља плата и боља позиција… Тога баш и нема у обичној школи.  

Најбољи део је што за то време док си у компанији на школовању – ти добијаш и новчану надокнаду.

😊 Да, плаћен си да учиш.

Значи, нема више џепарца од родитеља или тражења пара кад ти нешто треба. У дуалном, ти почињеш и да зарађујеш још као средњошколац.

Друга врхунска ствар код дуалног коју можда не знаш је то, што имаш шансу да се одмах, чим завршиш школу, запослиш у тој истој компанији у којој си се школовао и добио прву плату. Уколико желиш да наставиш школовање – ништа те не спречава, напротив! Искуство у учењу кроз рад може да ти помогне да будеш још бољи/-а и сигурнији/-а у себе!

Треба да знаш и да дуално образовање:

➡️  тренутно постоји у 74 школе широм Србије

➡️  да је у њему 6.900 ученика

➡️  у 880 компанија.

Од ове школске године постоји укупно 51 образовни профил па имаш велики избор да се лагано определиш шта ћеш да будеш у животу.Уколико ти се свиђа ово што читаш, на овом клику можеш да видиш још више о Конкурсу за упис ученика у први разред средње школе у Републици Србији за школску 2021/2022. годину 👉🏻Конкурс за упис ученика у први разред средње школе у Републици Србији за школску 2021/2022. годину.

Привреда Србије препознала значај дуалног образовања

Прочитај више

Позив привредницима за 4. тематску недељу “Експо 2020 Дубаи” – „Знање и учење“

Прочитај више
Овај сајт користи колачиће ради пружања бољег корисничког искуства и функционалности. Детаљније