Вести и најаве

Дуално образовање из угла компанија post featured image
05.11

Дуално образовање из угла компанија

У среду, 28. октобра 2020. године у онлајн окружењу Привредне коморе Србије је одржан састанак на тему „Анализа трошкова и користи дуалног образовања у Републици Србији”.

На састанку су били представљени резултати анализе реализоване од стране др Урсуле Ренолд, шефа одељења за истраживање образовних система Швајцарског економског института при Федералном институту за технологију у Цириху са тимом, а у оквиру пројекта Швајцарске агенције за развој и сарадњу „Подршка у развоју и успостављању Националног модела дуалног образовања’’.

Циљ овог састанка било је разматрање и дискусија налаза анализе у којој је учествовао велики број компанија укључених у реаизацију дуалног образовања, како би се утврдило које измене треба учинити на системском нивоу, да би у наредном периоду дуално образовање у Србији постизало још боље резултате.

Током састанка компаније су на основу свог искуства у дуалном образовању, давале прелоге за системско унапређење модела. Поред представника компанија, на састанку су учествовали и представници Министарства просвете, науке и технолошког развоја који су истакли да ће Министарство настојати да предлози компанија буду разматрани на радној групи која ће бити формирана са задатком измена и допуна Закона о дуалном образовању.

Привреда Србије препознала значај дуалног образовања

Прочитај више

Позив привредницима за 4. тематску недељу “Експо 2020 Дубаи” – „Знање и учење“

Прочитај више
Овај сајт користи колачиће ради пружања бољег корисничког искуства и функционалности. Детаљније