Вести и најаве

Водичи кроз дуално образовање за школе, ученике и родитеље и компаније post featured image
18.06

Водичи кроз дуално образовање за школе, ученике и родитеље и компаније

У оквиру пројекта Швајцарске агенције за развој и сарадњу „Подршка у развоју и успостављању Националног модела дуалног образовања“ израђена су три водича кроз дуално образовање: Водич кроз дуално образовање за школе, Водич кроз дуално образовање за ученике и родитеље и Водич кроз дуално образовање за компаније.

Водичи пружају важне информације о дуалном образовању у Србији – од појма дуалног образовања, преко његових карактеристика, као и сличности и разлика образовних профила који се остварују по дуалном моделу реализације наставе у односу на остале средње стручне образовне профиле, до специфичних информација о процесу остваривања дуалног образовања за сваку циљну групу. У том смислу водичи пружају информације релевантне за упис ученика, распоређивање ученика за учење кроз рад, пријављивање компанија за проверу испуњености услова за извођење учења кроз рад, укључивање школа у дуално образовање, потписивање уговора, спровођење учења кроз рад у компанијама, сарадњу између школа и компанија, до завршетка дуалног образовања, запошљавања ученика или наставка школовања итд.

Водич кроз дуално образовање за школе, намењен је свим школама које су у дуалном образовању као и оним школама које желе да се укључе у спровођење овог модела реализације наставе у стручном образовању. Водич кроз дуално образовање за ученике и родитеље, намењен је првенствено ученицима који желе да упишу дуални образовни профил, али и оним ученицима који су уписали дуални образовни профил. Водиш кроз дуално образовање за компаније, намењен је свим компанијама које су укључене у дуално образовање и оним компанијама које желе да се укључе како би се упознале са процедурама укључивања у дуално образовање. Сви водичи су креирани у сарадњи са Министарством просвете, науке и технолошког развоја, а Водич за компаније креиран је у сарадњи са Привредном комором Србије.

Секторски састанци на тему укључивања компанија у дуално образовање

Прочитај више

Ученици средњих школа на размени у Болоњи

Прочитај више
Овај сајт користи колачиће ради пружања бољег корисничког искуства и функционалности. Детаљније